22 juni 2018

Functionaris Gegevensbescherming

De functionaris voor gegevensbescherming (FG) is binnenĀ een organisatie onafhankelijk toezichthouder als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In bepaalde situaties zijn organisaties verplicht een FG aan te stellen. Ook wanneer u dit niet verplicht bent, kunt u een FG aan stellen.

Wat kan ik voor uw organisatie betekenen als FG?

Als FG zorgt Mr. Lieke ervoor dat uw medewerkers correct omgaan met bijvoorbeeld de gegevens van uw klanten of van collega’s. Mr. Lieke maakt uw organisatie niet alleen privacy-proof, maar zorgt er ook voor dat uw organisatie dit blijft.

  • Intern toezicht houden op het naleven van de AVG
  • De organisatie informeren en adviseren over gegevensbescherming
  • Binnen uw organisatie een cultuur van gegevensbescherming ontwikkelen

Bent u niet verplicht tot aanstelling van een FG, maar wilt u wel dat uw organisatie privacy-proof te werk gaat?

Dan kan Mr. Lieke uw organisatie privacy-proof maken. Mr. Lieke informeert en adviseert u over gegevensbescherming. Daarnaast ontwikkeld Mr. Lieke samen met u een cultuur van gegevensbescherming binnen uw organisatie. Samen met u stel ik een plan op om ervoor te zorgen dat uw organisatie de AVG naleeft.

Interesse?

Wilt u iemand die toezicht houdt op de gegevensbescherming binnen uw organisatie? Neem dan nu contact op met Mr. Lieke via info@mrlieke.nl of telefonisch via +31(0)6 – 52 29 83 92.